Bikram yoga

Introduktion

Bikram Yoga är en serie bestående av 26 positioner och två andningsövningar. Varje position sträcker och stärker specifika muskler, ligament, vävnader och leder och förbereder dig för nästkommande position. Bikram-metoden stimulerar också dina organ, körtlar samt ditt nervsystem genom att transportera friskt syrehaltigt blod till hela kroppen och balanserar på så sätt kroppen och dess funktioner.

Bikram har tagit hjälp av vetenskapen för att skräddarsy detta 90 minuter långa program. Det bygger upp hela din hälsa genom att balansera och stärka samtliga system i din kropp och motverkar på så sätt sjukdom och skador samt främjar viktnedgång och förebygger åldrande. Serien är dynamisk och upplyftande. Den bidrar både till bättre koncentration, tålamod, beslutsamhet och självbehärskning. Detta ökar i sin tur din mentala klarhet och minskar stress radikalt. Rummet är uppvärmt för att mjuka upp dina muskler och på så sätt förebygga skador och tillåta en mer djupgående träning. 
Bikram Yoga är designad att arbeta genom hela din kropp.Läka skador och återfå balans samtidigt som du blir både starkare och smidigare.

Varför värme?

Rummet är medvetet uppvärmt till cirka 40 grader för att mjuka upp dina muskler och främja cirkulationen, bidra till avgiftning och maximera förutsättningarna för en förbättring och förstärkning av din kropps interna system.

Värmen bidrar till en utmanande miljö som i sin tur förbättrar din styrka, koncentration, beslutsamhet och uthållighet. Den hjälper dig också att på ett säkert sätt komma djupare in i varje position och på sätt uppnå snabba resultat. 

NÅGRA FANTASTISKA  SKÄL ATT BIKRAM YOGA

Varma muskler bränner fett mer effektivt.
Ökan nedbrytningen av glukos och fettsyror.
Den varma temperaturen bidrar till ett bättre flöde i stretchen och på så sätt förbättrad ledrörlighet.
Din hjärtfrekvens balanseras, vilket förbättrar ditt kardiovaskulära system (hjärta och lungor.)
Blodet förtunnas och leder till förbättrad blodcirkulation
Svettningen ökar avsevärt och bidrar därmed till avgiftning och en förbättring av kroppen största organ, huden.
Muskler, fascia och bindväv blir mer elastisk och förbättrar därmed din flexibilitet och minskar risken för skador.
Kapilärerna utvidgas i värmen. Detta bidrar till mer syre till dina muskler, vävnader, körtlar och organ och hjälper på så sätt till i kroppens reningsprocess.
Du lär dig beslutsamhet och fokus i en utmanande miljö.
Starkare och mer tonande muskler. 
Ökad rörlighet i leder och muskler .
Förbättrad fokus ock koncentration .
Ökad ämnesomsättning och förbränning .
Ökad mental klarhet och stressreduktion.
Förbättrad balans och koordinationsförmåga.


VI SER FRAM EMOT ATT FÅ VÄLKOMNA DIG TILL STUDION !

  • relimg